ΚΙΓΚ

Κωνσταντίνος-Ιωάννης Γ. Καλλέργης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κωνσταντίνος-Ιωάννης Γ. Καλλέργης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Aπόφοιτος Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πολιτικής Επιστήμης Παντείου.

Ποιητής, μαντιναδολόγος, γνωστός με το ψευδώνυμο Κ.Ι.Γ.Κ.

Γεννήθηκε στη Λούτρα Ρεθύμνου και κατοικεί στο Ρέθυμνο όπου ασκεί δικηγορία. Αντιπρόεδρος εφέδρων αξιωματικών, αντιπρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων, μέλος του συλλόγου Κρητών στιχουργών «Μιχ.Καυκαλάς», τ/πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτρας, μέλος του συλλόγου κυκλοφοριακής αγωγής Ρεθύμνου, μέλος πολιτιστικών συλλόγων, αρθρογράφος σε εφημερίδες της Κρήτης και σε επιστημονικά περιοδικά.

Ως μουσικός (λύρα, λαούτο, μαντολίνο, μαντόλα, μπουζούκι) έχει συμμετάσχει στα φοιτητικά του χρόνια στην ορχήστρα της Κρητικής Φοιτητικής Εστίας στην Αθήνα και σε άλλες ερασιτεχνικές ορχήστρες. Τα πρώτα μαθήματα ποίησης και μουσικής τα διδάχθηκε από τον πατέρα του, που έπαιζε μαντολίνο και ήταν γνωστός τραγουδοποιός και παραμυθάς.

Οι πρώτες του δημοσιεύσεις σε ποίηση έγιναν με το ψευδώνυμο Αποσπερίτης στη δεκαετία του 1970 και αργότερα επιδόθηκε στις σατυρικές μαντινάδες όπου και έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο Κ.Ι.Γ.Κ., καυτηριάζοντας πολιτικά γεγονότα και ασκώντας κριτική στη δημόσια ζωή.Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους και Παγκρήτιους διαγωνισμούς μαντινάδας και ποίησης.

kigκΜέσα από την ολοκληρωμένη θέση του για τη ζωή, έχει γράψει σειρά από μαντινάδες φιλοσοφικών και συναισθηματικών αναζητήσεων, σημαντικό τμήμα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στο πρώτο βιβλίο του «Μαντινάδες και τραγούδια της Κρήτης«.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική του συλλογή υπό τον τίτλο «Ανθάκανθα«anthakantha.

Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες αναρτήσεις στο παρόν ιστολόγιο.

Πνευματικά δικαιώματα

Άδεια Creative Commons
Το περιεχόμενο του παρόντος ιστολογίου διατίθεται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .